Esența de Salată: Calmul plin de creativitate

Publicat la 5 decembrie 2014 | De Lila Devi

Post - esenta salata 1

 

 

 

 

 

 

Dacă se întâmplă să mă vedeți vorbind despre Esența de Salată, este foarte probabil să îmi țin mâna în dreptul gâtului.

Această esență florală este puternic legată de chakra a cincea, care reprezintă calmul, creativitatea, expansiunea și capacitatea de a-ți rosti propriul adevăr – toate acestea cu o energie blândă, liniștită, specifică primelor esențe florale din Cvadrantul I al Spectrului de Esențe Florale; în realitate, Esența de Salată chiar este prima esență dintre cele 20 de esențe Spirit-in-Nature și deschide spectrul plin plasarea ei la zenitul acestuia – acolo unde, dacă acesta era un ceas, ar fi fost pe poziția numărului 12.

Post - esenta salata 2

 

 

 

 

 

 

 

Recent, i-am oferit o consultație lui Karen, o femeie ce avea calitățile Esenței de Salată puternic dezvoltate. Cu toate că viața ei de acasă, de la lucru și sănătatea ei erau deasupra mediei, sufletul ei simțea că zboară atunci când picta. Într-o manieră specifică Salatei, fiecare fibră din ea era absorbită de alegerea culorii acrilice potrivite pentru tabloul ei, chiar și atunci când reproducea pur și simplu o fotografie.

Da, simte nevoia de a se exprima, așa cum simt persoanele în care Esența de Salată este puternică. Dar o face fără vorbărie, fără frivolitate, fără a irosi cuvintele. Vorbește prin tablourile ei. Și vorbește și cu ele. Pentru cei care îi privesc tablourile expuse într-o galerie de artă, ele vorbesc cu publicul lor. Munca ei arată o precizie, ca și cum nimic nu este superfluu. Tablourile ei interacționează și dialoghează, atât cu ea, cât și cu privitorii lor. Știu acest lucru, pentru că am fost și eu unul din ei. M-am simțit atrasă de ele și în ele.

Post - esenta salata 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Karen mi-a împărtășit că simte cum picturile ei sunt o meditație, aducându-i în același timp o senzație de ușurare și bucurie (la fel ca senzația de expansiune dată de Salată/chakra gâtului) și de libertate. În timp ce creează, se concentrează (acesta este un cuvânt „salată”) pe culori, pe contrast și pe subiect. Când este absorbită în actul de a picta, spune că se simte acasă, ca și cum ar fi în patria ei, în sine. Scopul expoziției ei din vara viitoare, spune ea, este de a lăsa oamenii să o cunoască, de a comunica și de a se exprima. „Poate că oamenii se pot simți mai aproape de mine, dacă vor vedea acolo ceea ce le place”.

Chiar și o discuție obișnuită cu o persoană care are Salata ca esență semnătură (esența „temă” dinainte) sau cu cineva care are această calitate a calmului puternic dezvoltată, poate fi un act de expresie creativă. Karen și cu mine am vorbit și după consultație, și mi-am dat seama cum capacitatea ei de a articula inclusiv evenimente mondene îmi ascuțea propria abilitate de a-mi exprima gândurile în mod creativ. Când vorbeam ea, ascultam. Cu urechile ciulite.

Aceasta este măiestria persoanei creative, care are Esența de Salată ca esență semnătură. Este ca vântul ce șuieră printre copaci. Ca o voce șoptită peste umărul tău. Ca și calmul dinaintea unei furtuni, care poate că nu va mai veni niciodată.